Alla inlägg under december 2011

Av Angelika - 17 december 2011 13:37

Lördag och ingen sovmorgon fick man. Ellenor ville kliva upp kl 5 då pappan begav sig upp ur sängen. Men det ville inte mamman. Så efter en kamp på näst intill 1 timma så somnade "flick stackaren" om. haha Men hon drog mig i håret, pratade i massor, skrattade, sparkades, ropade på kisse och levde rövare i hopp om att jag skulle ge med mig och kliva upp med henne. Men NEJ, skam den som ger sig !! ;)


Vaknade just före kl 7 av att POJKARNA levde rövare på vincents rum. Herregud.. Alfred somnade inte förens kring 22 igår kväll, så han kommer vara dödstrött innan bompa ens börjat. Men inte gör det mig nånting att han får gå och sova tidigt.. haha.. Vi hade en lugn och skön morgon. Kokade ägg och gjorde risgrynsgröt till frukost åt oss. En ycket smaskig och härlig frulle, men massa tända ljus.. Btw - Äggmacka med kaviar är bland det godaste som finns. mmmmm


 


Sen har vi bakat ännu mer pepparkakor.. Tänkte att vincent också skulle tycka det var kul att få baka lite, och jag hade rätt ;) Duktiga killar minst sagt. Vincent gjorde alltig helt själv.. Alfred gjorde nästan allt helt själv. Men dock så tjurar han ihop som en tonåring så fort nånting inte går i hans väg, eller om man säger åt honom.. "då tänker jag inte göra det där nå mer" låter det oftast. Säger man åt honom tex vid matbordet att ta en potatisbit och köttbit tillsammans så säger han "när du säger så där så tänker jag inte äta nå mer" haha. skit unge :P


Lördags godiset fick dom efter lunchen. Som bestod av Hamburgare, så enkelt och gott för di små! :)

Sen har dom fått i uppdrag att städa lite på deras rum.. Är tok stökigt (eller var) fast jag städade där igår.. Herregud som dom kan riva ut snabbt, hehe. Men farmorn och farfarn borde dyka upp snart, så då tyckte jag det kunde vara kul för dom att ha lite ordning så dom får visa julpyntet utan att dom ska behöva rammla över leksaker och slå sig! ;)

Alfred är speciallist på att riva ut på sitt rum, vincent har mest lego som ligger typ överallt. Men alfred lyckas dra fram lite av varje. Varför måste man leka med allt samtidigt?

 

Nåväl, må väl och ta hand om varann!

Av Angelika - 16 december 2011 19:55

Idag var vi i full rulle redan halv sju.. Efter välling, blöjbyte, byte från pyjamas till vanliga kläder (ja på ellenor då såklart) så satte jag igång med Lasagne.. Förberedde den i goood tid med andra ord.. Fixade klart fyllningen, dvs köttfärsfyllning med lite smått och gott i :) Ringde lite samtal samt "fixade" hemmet.. Vid kl 11 begav vi oss mot Luleå för lite shopping.. men det viktigaste var -för att hämta hem vincent :) Vi shoppade en Julgran i och med att det verkar vara svårt att få tag i en riktig detta år, alltså svårt att få tag i en fin gran som går att ha inne..  Så nu är vi med Plast-gran igen. Snörde bort den gamla då vi flyttade hus haha..


Vi har gått ann med dammsugare och dammtrasa här hemma sen vi kom från luleå. Pojkarnas rum fick sig nya gardiner i morse då jag var som flitigast, så då passade det bra med lite städning där inne också ;)

Annars så har vi bara haft en fredagsmys kväll. Efter middagen (underbart god lasagne) så slog vi på en film. En film som fina Lina rekomenderat; Gnomeo och julia. Den var riktig bra. ..det lilla jag såg. För jag somnade efter halva filmen, var sååå trött. det var så mysigt att vara samlade allihopa, äta popcorn/ostbågar och se film tillsammans så jag blev lite pömmsig ;).  Men barnen och R tyckte den hade varit jätte rolig. Vincent sa t.om efteråt att han vill se den igen snart! :) Nu är barnen färdiga för att sova, -ellenor sover sen 1 timma tillbaka. Pojkarna har ätit kvällsmat, borstat tänderna och nu är dom på sina rum och leker en stund innan dom ska släcka. Båda är super trötta. haha


Älsklingen jobbar hela helgen. Skit trist! Men vi ska nog roa oss så tiden går fortare.

Får besök i morgon och vi har "planerat" in 1 eller 2 ställen som vi ska besöka ;)

Ha en fortsatt trevlig fredags kväll!


Älska mer /A


Av Angelika - 15 december 2011 19:58

Oj villken skön dag det varit idag. Vi har varit hemma i stort sett hela dagen, förutom då vi var i väg en kort sväng hela familjen. Vi har gjort lite blandade saker.. Städat, bakat, sett film, busat, ätit mat, fikat och bara myst på i soffan :)

Har även lekt affärskvinna och sålt lite saker på blocket, gick på några minuter bara så fick jag sålt iväg nästan allt. Kul! :) Har även pysslat med tavlor och satt in nya motiv, men hä får ni se om ni kommer förbi ;-)


Bakade Lussemuffins och dom blev super goda. Men dock PLATTA.- som vanlig då jag gör muffins! Så nu frågar jag igen, VAD GÖR JAG FÖR FEL?!? :P Dom är super fina direkt dom kommer upp, fluffiga och mastiga, men sen så pjuff så är dom små och tråkiga... :( buhuu...  


Ellenor ville aldrig sluta duscha nu ikväll innan läggdags. Som hon njuter av att bli duschad, så skönt med barn som tycker om att duscha. =) Igårkväll tog jag mig en Bastu, första på evigheter. Har inte haft orken till att sätta mig i värmen. Men igår kände jag att det var välbehövligt, och oj så härligt det var. Med fräsch mindoft i vattnet blev man som ny! =) Blir nog en bastu i morgon igen.. Och i morgon hämtar vi hem vincent!! =))

 

Nä ska göra nånting vettigt innan läggdags.. Men vad? Äta lussemuffins? :P

Av Angelika - 14 december 2011 19:54

Åhh så nöjd och glad jag är idag. Gick helt som jag ville, kunde inte gått bättre....   


Orkar inte skriva nånting mer, är helt trött i knopp och kropp.

Men bjuder på bilder på sessan som posade innan hon gick och sova :)


(Titta!! Lampan...)


 


 


Bilderna blir alltid så STOORA då man fotar på längden. men orkar inte börja förminska...  

Av Angelika - 13 december 2011 20:46

Kul att E kan använda samma mössa som A hade. Haha




Av Angelika - 13 december 2011 20:19

Ellenor är ju så stor och duktig.. Ja nu ska jag Skryyyta.... igen som så många ggr förr!

Kan sjunga bä bä och ibland får hon in vita också.. Sätter händerna för ögonen och säger "tittut".

Säger kisse utan problem och lockar mer än gärna på honom.. Hon ÄLSKAR kisse.. Hon "läser" böcker och studerar bilderna super noga..

Är puss och kramis go med jämna mellanrum, och säger stryka när hon är snäll och stryker på en.

Min lilla lilla bebis varför utvecklas du så fort? Om mindre än 1 månad så är det 1 års (!!) kalas...

Får nog överväga det där med sladdis barn, hahaha ;P


SOM jag älskar våra barn.  

Så fina, goa och snälla.. (och med jämna mellanrum -gnälliga, jobbiga osv ;))

R sa vid middagsborde idag att -tänk så fina barn vi har. Och ja det tänker jag Ofta! :-) Lycka...


Idag gick det som det gick.. Men det är inget att hänga läpp över, i morgon är en annan dag! ;-D

Man ska vara glad för det man har, och inte för det man hade kunnat ha.. hihi


Älska mer.. /A


 

Av Angelika - 13 december 2011 10:14

  Lucia idag.

Och Fasters storkille Vidar fyller 6 år idag! hurra hurra, Grattis på din Stora dag :-)


Inge lucia för alfred. Bara suttit och tittat när dom andra sjungit. Inte lätt när man har föräldrar som inte har koll på när det ska ske. :( Nåja, han fick ju ha Pappa och Ellenor där en stund extra idag och fika kaka och dricka glögg med dom. Han var nöjd ändå. Men mitt mamma hjärta skriker ÅNGEST!

Han är ju så duktig på att sjunga och har gått och trallat på julsånger i flera veckor nu... Meeen inget att göra åt nu...

Har så mycket att tänka på just nu så håller knappt koll på mig själv....


Fixa och trixa och sen iväg.... Ihhh (det kommer gå bra det kommer gå bra)

Ha en Trevlig Lucia..




Älska mer. . . . .

Av Angelika - 11 december 2011 20:49

Och så var helgen förbi..

Känns som att vi hunnit med massa saker, och även mycke mys och vila har det blivit för oss :)

Ikväll har jag och R roat oss med att slå in lite Julklappar, så det är skönt.. Men färdiga är vi inte, måste köpa mer julpapper och klister lappar.. Men det ska vi väl hinna med innan Julafton? ;-)


Alfred har börjat äta choklad nu mitt i allt. Kanske han insett att det inte är så äckligt som han tyckt förut, eller så kanske hans smaklökar bara ändrats till det bättre? ;) Nu dricker han oboy, äter kladdkaka och julkalender chokladen.. hihi


Ny vecka i morgon.. En lite stressigare vecka för mig, men hä ska nog gå bra!

Ska infinna mig på busstationen före kl 7 i morgon, -så blir en tidig kväll för mig..

Snön öser ner.. Stora lappvantar! Och det är så fint så fint.. Blir verkligen super vackert med snö...


Med det så säger jag Godnatt! =)

Presentation


En blogg som mina nära och kära får ta del av. . .

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga gärna!

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2011 >>>

Väder Rosvik

Ellenor

      Lilla Prinsessan våran   

Alfred

   Våran lilla prins..   

  

Vincent

     Mitt Bonusbarn.
Och våran största prins..   

  

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards