Alla inlägg under september 2010

Av Angelika - 7 september 2010 14:15

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


(Källa: Familjeliv)



Av Angelika - 7 september 2010 08:59

skulle verkligen behöva en Ny Mobil. Har min mammas som hon köpte för flera flera år sedan, ja det var väl typ hennes första haha.. Min gick ju sönder och en har jag gett till svärmor, så det är bara att köpa ny. Men vad?!? Är helt lost i mobiltelefon letande..alla mobiler ska vara så jäkla avanserade, jag vill ha en helt vanlig en.. En som man kan fota med, skicka sms;s och mms, men allt annat onödigt skiter jag i. Ska försöka hitta en sån som älsklingen har, den är helt perfekt och billig.... Yepp yepp!! =)


Kaffe dricks det just för tillfället.. Har smält i mig en tallrik med favorit youghurten och flingor och en korv skiva i handen till frukost, Gött! :)

 

Igår så började vi äntligen packa ihop här hemma.. Halva köket är nerpackat och grejer från vardagsrummet. Så det ser nästan ut som att vi blivit rånade här hemma, haha... Sovrummet ska fixas idag, måste bara sätta ihop lite fler kartonger.. Det jobbigaste är att packa glas, och tallrikar, men det gjorde vi igår så nu är det över! :)

 

Igår var vi och handlade lite käk och massa fika som vi smällde i oss efter lunchen, gott gott gott! Var såå fika sugen haha.. var även på apoteket och köpte samarin till mig själv och min halsbränna och en hydrokortisonsalva till alfreds "utslag". Han såg ut som att han blivit misshandlad igår. Fullt av prickar i ansiktet och svullen vid ögat och pannan. Men Luugn, det är bara svirro bett (ja som knottbett ungefär) Plus att han var förkyld och jäklig, så vi visste inte om vi skulle tordas ta med honom på affären, men det gjorde vi och det gick helt ok :P Salvan jag köpte hjälpte för insktsbett och även eksem, och alfred har både och just nu, så den var perfekt.. Ser Mycket bättre ut idag! :)


Nu ska jag dricka en kaffekopp till och mysa med lilla snuttisen min. Den stora älsklingen ligger och sover efter ett nattpass på nordan :)

Av Angelika - 5 september 2010 20:19

Då var vi hemma efter en härlig helg i Rantis! Man kan verkligen koppla av då man är på landet, kanske lite väl mycket då man även får mat på bordet haha. Svärmor gör så förbaskat god mat att jag måste få skryta lite på henne.. Vi har hunnit äta både älgkött, lax och älgfärsbiffar! Såååå jäkla gott.. =)


Det är dock skönt att vara hemma. Stressen inför flytten har som sagt börjat krypa fram, och i morgon ska här börjas packa. Älsklingen fick äntligen tag på kartonger i fredags efter flera försök förra veckan. Så nu har vi nånting att packa ner sakerna i. Det som ska börjas med är porslin, och sen tar man ett rum i taget =)


Vi har spenderat en hel del tid med Lina, markus och Leo under vistelsen i byn... Vi föräldrar åkte utomlands en sväng (finland) och handlade lite smått och gott under lördagen! Robert fick med sig en whisky och jag alldeles för mycket godis/chips haha.. Sen på kvällen blev det filmmys hos markus pappa, dock så såg vi paranormal nr 2, usch vad den var dålig.. Blev så besviken! :( Men finns ju inga bra skräckisar nuförtiden, så kanske inte borde ha förväntat mig annat? :)


Alfred och vincent har haft mysigt med farmor o farfar som dom saknat! Vincent ville t.o.m stanna kvar, men det går ju så klart inte då han faktiskt har en mamma o pappa som skulle sakna honom, haha.. Och vi andra också så klart! =)


Nu ska jag bota min halsbränna och se om teven har nånting att erbjuda...

Av Angelika - 3 september 2010 07:38

Idag slutar älsklingen likaså Vincent kl 13. Efter det åker vi mot Landet, mot Rantajärvi rättaresagt. Ska bli härligt att komma sig bort och att få spendera helgen på landet. Alfred ska få springa av sig energi i massor. hoppas verkligen inte att det regnar bara!! Här rä det då för tillfället strålande sol, kallt men sol!


Har sovit för första gången på länge super bra! drack masa ramlösa då jag gick och la mig, för hade en smula halsbränna. Men den gav med sig och jag somnade relativt snabbt, och det var great! Alfred smög sig dock in till oss vid 1 tiden och då utan tutte. Så fick gå och hämta en åt honom, men det är det enda avbrottet på hela natten! :) vincent vaknade jag av vid kl 6, då satt han och lekte med sitt lego och grävde i legolådan och det lät skit högt haha.. fick gå och stänga hans dörr så inte Alfred skulle vakna. Men han sov 30 min till, så vid halv sju vaknade han först :) och då steg vi alla upp!


Jag har flytt pirrningar!

Robert och Vincents mamma pratade igenom igår hur det blir med vincent. Vart han ska gå skola, bo mest mm.. Såna där frågor som man inte kommer undan, som man måste ta tag i förr eller senare. Och det kändes som att dom kom fram till en bra lösning, en bra lösning för vincents skull! Har haft magont av ovetandet, men det känns bättre nu. Och Robert är absolut den bästaste Pappan som finns! Jag är stolt över honom, mitt egna lilla hjärta :)   

 

Nu MÅSTE vincent borsta tänderna och bege sig till skolan! skynda skynda!! ;-)

Av Angelika - 2 september 2010 13:12

Har hittat, eller det är rättaresagt tack vara mamma som jag börjat äta denna youghurt. har ätit den hemma hos dom hela sommaren då jag varit där, blev helt frelst och den gick så smidigt att äta trotts mitt illamående..

Yoghurten jag pratar om är Blåbär/hallon som Norrmejerier gör, Mums vad den är god! Och sen att det är blåbärs bitar i gör ju inte saken sämre ;-) Try it om du inte redan gjort det!!  

  

Vad äter du till frukost? :)



Min natt har varit allt förutom Bra! Robert min lilla älskling vart förkyld igår och fick ont i halsen mm. Så han hostade, harklade sig, snarkade coh lät allmänt jobbigt sen han la sig ner i sängen. Jag kunde inte somna, och vid 00-01 tiden gav jag upp och gick till soffan och sova. Eller försöka sova. Där var det ju så ljust av kökslampan och lampan i hallen som var tänd.. Men efter massa vridande och vändande så lyckades jag tydligen somna.. En stund! vaknade vid 3 tiden och då var alfred uppe på fötterna, han gick in till Robert och skulle sova. Men då han såg att inte jag var där började han gråta coh leta mig, så jag fick förklara att mamma ska sova på soffan, och så la jag ner honom bredvid robert (som sov HÅRT), men efter en stund så kom han och kröp ner till mig på soffan. vilket var mysigt trotts den lilla ytan :) Sen vakna vi vid halv sex, och då var det GOD MORGON! haha


Vi powernapade redan kl 9 idag. Alfred är förkyld och igår hade han t.o.m feber, så han har som varit ynklig och känslig. men ingen feber nu iaf bara snor och lite hosta.. Vi nämner inga namn men vi vet vem som smittat, hehehe ;-P

 

Vincent har man knappt sett till sedan han kom hit i Måndags. Kompisar hit och kompisar dit! Är det vanligt då man är 6år att ALDRIG vara hemma? Kommer hem från att ha varit på skolan från kl08-13 och säger, jag far till bla bla bla.. och kommer hem vid 16 tiden.. Nåja, idag har jag sagt att han ska vara hemma med familjen, man vill ju faktiskt vara med honom då han är hos oss. Punkt! :P


En sak som jag förövrigt tycker är sjukt roligt, är då man vet en sak som en annan person inte tror att man vet.. Det kallar jag att ha Kontroll! ;)

 

Nu ska jag börja fixa i skåpen, rensa gamla plastbyttor som det nästan är hål i osv. Vi har ju en hel bunt med nya som fortfarande är i plastet, så att kasta gammalt är nog inte helt fel!

Av Angelika - 1 september 2010 16:58

  


I morse så skickade jag iväg vincent med ryggsäcken helt själv till Skolan (ligger bara några meter härifrån, men ändå), det var nog en spännande och häftig upplevelse för honom. och jissa om han var stolt då han kom hem sen efter skolans slut helt själv :)


Igår varken hann jag eller orkade jag skriva nånting. var sjuk trött efter en mer vaken än sovandes natt! halsbrännan tar snartr livet av mig, kändes då så iaf. Fick gå upp och hämta ramlösa för att försöka mildra brännan, och halvsitta i sängen. Så jag fick inte mycket sömn!

Mamma min kom hit igår och var här nästan hela dagen, med en tur på staden emellan. Skoj var det och hon skämde bort oss och bjöd på Middag! och ja lunch åt mig ;-) vincent och Alfred fick nya böcker. Som att hon hört mig sitta och prata med Lina dagen före om att jag skulle behöva köpa nya böcker haha. Så det var verkligen tacksamt!


Jag och Alfred cyklade iväg till Lina och Leo i Måndags efter Middagen. Kände att vi behövde komma oss ut bland folk och alfred behövde "rastas". så vi drog dit på kaffe och massa surr, alltid lika trevligt :) Vi var inte hemma förens efter kl 19, och då var alfred över över över trött ;-P Båda barnen för den delen, vince var fnittrig och super trött då vi kom hem. han och pappan hade ju haft far och son tid framför teven, men tv spel hehe. =)


Nu är det dags att ta tag i flyttpackandet. vi är inne i 1 september idag, bara 28 dagar kvar tills vi flyttar!! *pirrigt*.. Så i morgon ska älsklingen hämta kartonger så är det bara att börja fylla dom.. Hade behövt den här helgen till att packa, men vi åker mot Rantajärvi och hälsar på där. Markus, lina och leo skulle dit också, och det är ju skita bra!! ;)


Ska mojsa ner mig i soffan med grabbarna i mitt liv och dra med en kaffe dit :)

Presentation


En blogg som mina nära och kära får ta del av. . .

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga gärna!

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Väder Rosvik

Ellenor

      Lilla Prinsessan våran   

Alfred

   Våran lilla prins..   

  

Vincent

     Mitt Bonusbarn.
Och våran största prins..   

  

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards